Voedselveiligheid en hygiëne
Voedselveiligheid is van groot belang. Een bedrijf dat zich – direct of indirect – bezighoudt met levensmiddelen, is volgens de wet verplicht de veiligheid van de producten te waarborgen.
Dit kan door het werken volgens een (goedkeurde) hygiënenorm. De processen zijn uitgewerkt in een overkoepelend beheersplan. Als u werkt volgens de regels, biedt u voldoende garantie voor de voedselveiligheid.
ISO22000 is een van de hygiënenormen en de basis voor een internationaal erkend voedselveiligheidscertificaat, gebaseerd op HACCP. Dit is geschikt voor bedrijven in de voedselketen, maar ook voor daaraan verwante organisaties zoals leveranciers van materialen of apparatuur.
Naast de ISO22000 kan ik u ook helpen met een BRC/ FSSC/ GMP+ certificering.
Hygiëne speelt een belangrijke rol in de wasserijen. Hiervoor bestaat o.a. de RABC-norm. RABC (ISO14065) is een compacte en overzichtelijke norm. Deze norm maakt aantoonbaar dat het wasproces beheerst is en herbesmetting van het schoongoed wordt voorkomen.
Een combinatie met ISO9001 is een mogelijkheid, maar geen verplichting.
Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact op!